Ágymester vándorbölcső

 

Bár az utóbbi évtizedekben inkább a kiságyak használata terjedt el, érdemes megfontolni, hogy kisbabánkat az első néhány hónapban inkább bölcsőben altassuk.

 

 
      Mint az édesanyja hasában

A régi időkben a hagyományok szerint a babákat leginkább bölcsőkben altatták, és ezt igazán jól tették, mert a bölcső lágy ringató mozgása a babákra igen jótékony hatással van. A ringó mozgás olyan, mint amit édesanyjuk hasában is éreztek, mert, ha ő mozgott, azzal tulajdonképpen ringatta a hasában növekvő babáját. Emiatt a legtöbb baba megnyugszik, ha ringatják, sokan úgy tudnak legkönnyebben elaludni, ha valaki ringatja őket. Azt is gyakran halljuk, hogy érdemes a babákat jó szorosan bebugyolálni, és kisebb helyen altatni, mert ettől komfortosabban érzik magukat, megnyugszanak.

 

 

 

 

 

Nyugalom és egyensúly

 

Azon túl, hogy a ringató mozgás megnyugtatja a babát, segíti az egyensúlyérzék kialakulását és stabilitást is jelent a babának. A mozgásfejlődés során, az idegrendszer fejlődésében később is nagyon fontos szerepe van ennek, ezért is fontos például, hogy a gyerekek sokat hintázzanak, mindez hatással van az értelmi fejlődésükre is.

 

 

Az Ágymesterek bölcsője: a Vándorbölcső

 

Mi szeretnénk a régi hagyományt feleleveníteni, ezért készítettünk néhány talpas bölcsőt, melyeket vándorbölcsőként szeretnénk útjukra indítani. A bölcsők kiváló minőségű faanyagból készülnek, finoman kidolgozva és utolsó simításként olajos felületkezelést kapnak, ami környezetbarát, nem vegyszeres, semmilyen káros hatással nem lehet a benne alvó babára.

 

 

Adjuk, pénzt nem kérünk, de mégis valamit

 Örülnénk, ha a bölcsők minél több családhoz eljutnának, ezért minden nálunk vásárló, Magyarországon élő családnak lehetősége van igénybe venni egy bölcsőt. Reméljük, hogy a bölcsők így hosszú évekig használatban lesznek, és sok babának teszik szebbé életük első néhány hónapját!

 

 

Vándorbölcső a határokon túl

 2015-ben útjára szeretnénk indítani az Ágymester vándorbölcsőket a határokon túl is. A Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, Kárpátalján. Sőt a Nyugatra költözött fiatal magyar családok számára is készítenénk párat. Ezeket a bölcsőket már el szeretnénk engedni, sorsukra bízni. A magyar családokra bízni a bölcsők jövőjét: ők vigyázzanak rá, ők adják tovább egymásnak, ők kövessék a sorsát. A nagy szavakat nem szeretjük, a pátoszt meg pláne, de egy kicsit felelősnek érezzük magunkat mindazokért az ügyekért, amelyeket egy vándorbölcső érinthet. Adni szeretnénk valamit, csendben, és reméljük a jót.

Hat bölcső a Három Királyfinak

Összesen hat bölcsőt készítettünk adományként a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak, ezekre a bölcsőkre a szervezetnél lehet pályázni: http://haromkiralyfi.hu/vandorbolcso-palyazat

 

 Ágymesterek 2016

 

Az Ágymester Vándorbölcső megvásárolható natúr fából, olajozott kivitelben, kókusz matraccal együtt 70.000 Ft. -ért.

 

 A vándorbölcsőkkel kapcsolatban érdeklődni lehet e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy telefonon a 30/447-5612-es 

 


 

 


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés