„Ágymester” vízbázisú színes és színtelen hobby viasz leírása

 

Ezmiez?

Vízbázisú, szintetikus oldószereket és környezetre veszélyes anyagokat nem tartalmazó, könnyen felhordható, szagtalan, gyorsan száradó, hobby felhasználók számára is könnyen kezelhető viasz alapú beltéri felületkezelő anyag színtelen és színes kivitelben A termék az Ágymester Manufaktúra fejlesztése. Enyhén patinázott, kellemes tapintású, nem sérülékeny, természetes érzetű felületet hoz létre. Praktikus és környezetkímélő.

 

Milyen fa felületekre ideális?

Nyers fa ajándéktárgyak, dobozkák, nagyobb fa bútorok felületkezelésére. Lambériák, fa falburkolatok, fa épületek, faházak felületkezelésére kiváló, mert erősen víztaszító tulajdonságokkal bír. 2o13 tavaszára elkészülünk a színtelen fedőviasz kültéri változatával is, bár mi magunk a saját télikertünket idén az egyelőre még csak beltérinek mondott anyaggal bátran felület kezeltük és azóta is örömmel gyönyörködünk benne. Gyerekjátékok felületkezelésére csak a jogszabályok szigorúsága miatt nem merem ajánlani, mert mérgező anyag nincs benne. Azt azért megjegyzem, hogy az oldószeres német és francia viaszokat ajánlják gyerekjátékokra, pedig már a tégelyek kinyitása után leesünk a székről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitől jobb, mint más viasz?

A kereskedelmi forgalomban kapható viaszok oldószeresek. Szaguk kellemetlen, nehéz dolgozni velük. Elég sokat megpróbáltunk közülük mi is, nem egyszer alaposan megfájdult a fejünk a használatuk során.  Az Ágymester viasz szagtalan.

Nagyon sérülékeny a felületük. Az Ágymester viaszokba 5% lakkot kevertünk, ezért a kész felület lényegesen kevésbé sérülékeny, mint a kereskedelmi forgalomban kapható más viaszoké. Ugyanakkor megőriztük a viasz finom puha tapintását.

Szerény a színválasztékuk. Mi tíz szint kínálunk és nyitottak vagyunk újak elkészítésére is. Mivel az anyag vízbázisú, ezért egymással keverhetőek, vízbázisú színezőkkel finomhangolhatóak a színeik.

Nehezen felhordhatóak, fura állagúak. Az Ágymester viaszokat lakkozó ecsettel,vagy enyhén vizes szivaccsal könnyen fel lehet hordani.

 

Milyen színekben kapható?

 

 

 

 

Hogy tudom használni?

A legkönnyebb és ajánlott felhordása lakkozó ecsettel javasolt. Természetes anyagú ecset esetén a megduzzadó ecsetszálak foltossá tehetik a felületet. A színes viaszaink felhordás után enyhén patinázzák a felületet, akit ez zavar, az picit vizes szivacsot húzzon el a felületén. Színes viasz használata esetén akár egy réteg is elég lehet. Aki mattabb, természetesebb felületet szeretne, annak színes felület esetén két réteg felhordását javasoljuk színtelen lezárás nélkül, aki fényesebbet, annak javasoljuk, hogy színtelen viasszal zárja le a felületet.

 

Száradás ideje viszonylag alacsony. A körülményektől függően fél-egy óra. Mivel viasztartalma magas, ezért a víznek, párának erősen ellenáll.Nagyon fontos a fa felület előkészítése, és a viasz rétegek közötti becsiszolás, majd a végső felület felpolírozása is. Ez viszonylag egyszerű folyamat, az alábbiakban leírjuk.

 

 

 

 

Felület előkészítés, becsiszolás, polírozás

Annál kellemesebb érzetű lesz egy fatermék végső felülete, minél nagyobb szemcseszámú csiszolóanyaggal minél alaposabban előkészítjük. Az alaposan előkészített fafelületnek nagyon örül az Ágymester viasz is. DE! Nagyon fontos! A magas viasztartalom miatt az Ágymester viaszt akár hanyagul előkészített fa felületre is fel tudod hordani! Amennyiben nincs szépen előkészítve a fa felülete, ez egyáltalán nem tragédia! Ebben az esetben az Ágymester viasszal kezelt fa felület patinázott, rusztikus hatású lesz.

 

Akár csak gyalult, csiszolás nélküli fa felületeket is tudsz színezni a viaszunkkal, különleges hatású felületeket kapsz, ugyanakkor a magas viasztartalom miatt a kezelt felület sima, kellemes tapintású lesz. Nem marad kemény a fa „szőre”. Kiválóan alkalmas az Ágymester viasz ezért lambériával burkolt felületek gyors és könnyű színezésére, faházak, télikertek fa burkolatához!

 

 

 

Elveszettem a fonalat, most akkor csiszoljam vagy sem?

Ha rusztikus, patinafoltos felületet szeretnél, akkor ne nagyon törd magad a csiszoláson, ha szép simát, mint egy régi antik bútor, akkor vedd elő a csiszoló szivacsaidat! Mi a viaszhoz kínált felület-előkészítő szettünkben két különböző szemcsesűrűségű csiszoló vliest és acélgyapotot kínálunk. A vliesek előnye a csiszolópapírokhoz képest, hogy nem tapad meg bennük a por. A nyers fa felület becsiszolásához durvább, majd egyre finomabb papírokat használj, ezeket meg tudod venni egy barkácsboltban.

 

Az első réteg viaszt már a sötétebb barna vliessel csiszold meg miután megszáradt. A végső felületedet először a világosabb barna vliessel csiszold meg, majd az acélgyapottal polírozhatod. Minél többet polírozod, annál fényesebb lesz.Az elkészült viaszolt felületed kellemes tapintású, természetes érzetű lesz. A viasz alól átsugárzik a fa boldogsága is, meglátod!

 

 

 

 

Az Ágymester viasszal felületkezelt fa felületek ápolása

Nagyon enyhén vizes ruhával áttörölheted. Ezután viaszos bútorápolóval szaladj át rajta. Rövidesen mi is fogunk felületjavító színtelen híg viaszt készíteni az Ágymester viasszal kezelt felületek ápolására.

 

 

Milyen kiszerelésekben kapható?

A legkisebbtől a legnagyobbakig, erős műanyag tégelyekben:

30ml, 50ml, 100ml, 180ml, 280ml, 550ml, 850ml, 2.6 lliter, 5 liter, 10 liter

0.18, 0.28, 0.55, 0.85, 2.6, 5 és 10 literes kiszerelésekben, vagy literre, ha saját tégelyeddel jössz hozzánk (pld. bútorfestők)

 

 

 

 

Mennyit kérnek viaszukért a derék Ágymesterek?

 

 

30ml

50ml

100ml

180ml

280ml

550ml

850ml

Kiadósság

két rétegben

0.15 m2

0.25 m2

0.50 m2

o,9 m2

1,4 m2

2,7 m2

4,2 m2

Színtelen ár (Ft)

400

550

700

1.300

1.650

2.500

3.800

Színes ár (Ft)

450

600

800

1.500

1.900

3.200

4.500

 

 

2.6L

5L

10L

saját tégellyel/liter

Kiadósság

két rétegben

13 m2

25 m2

50 m2

5 m2

Színtelen ár (Ft)

10.500

17.500

35.500

3.800

Színes ár (Ft)

12.500

21.000

40.000

4.500

 

 

Hol tudom megvásárolni?

Egyelőre tőlünk tudod megrendelni e-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

és küldj biztonsági másolatot még ide: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Postán adjuk fel neked,de személyesen is meg tudod vásárolni gyáli telephelyükön (Gyál, Szent István u. 16.) 

Érkezésed előtt szólj nekünk telefonon feltétlenül!! (mobil: o6-3o/447-56-12)

 

Postázás, utánvét

Csomagolással együtt 2500 Ft-ért feladjuk a megrendelt viaszokat és segédanyagokat. Utánvéttel lehet fizetni a postás néninek vagy bácsinak!

 

Viszonteladóknál kapható lesz-e?

Várhatóan igen, de ha nem lesznek hajlandóak forgalmazni, akkor sem törünk össze. Majd meglátjuk, hogy reagál a piac. Az anyag nagyon jó, magunk is használjuk a gyerekágyainkra. Viszonteladók jelentkezését várjuk, mégis ez lenne a normális, készpénzes fizetésre, ám a tetszetős bemutatáshoz ideális rusztikus elemes polcra számíthatnak!

 

Bútorfestő vagyok, lambériát, faházat gyártunk és szerelünk, bútorokat készítünk, a mi vevőink is vágynak a természetes fa felületekre!

Ti az éves megrendelésetek mennyiségétől függően árkedvezményekre számíthattok tőlünk!

 

Lehetnek még kérdéseim?

Persze! Várjuk telefonon, vagy e-mailen!

Kíváncsian várjuk visszajelzéseiteket, kérdéseiteket, megrendeléseiteket!

 


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés